HEPATITIS C

A Hepatitis C egy olyan vírus, amely évekig képes észrevétlenül bujkálni az emberi szervezetben. Ez a vírus csak vérrel fertőz. A leggyakoribb fertőződési módok: műtéti beavatkozás, szakszerűtlen tetoválás vagy testékszer felhelyezés és minden olyan szituáció, ahol két ember vére találkozhat.
Én újszülött koromban kaptam vért, ami fertőzött volt. A Pegintron kezelést javasolta az orvosom, ami 48 héten át tart. ez úton szeretnék betegtársaimnak segíteni azzal, hogy az egy év alatt átélt élményeket, tapasztalat formájában megosztom veletek. Nem vagyok orvos, így semmit se vegyetek teljesen komolyan tőlem, ezek csak az én tapasztalataim....

2012. április 22., vasárnap

Fertőz Ő?

Költői kérdés. Persze, hogy az, de  Nem vagyok orvos, de amit tudok erről a vírusról és a terjedéséről, az az, hogy a legelterjedtebb fertőzési módja az a vér vérrel való érintése. A hepatitis c egy alattomos sunyi betegség, csendben pusztítja a májat és előfordul az is, ha későn felfedezik fel már nincs mentség. A családunkkal kapcsolatban mindig az járjon a fejünkben, hogy vér a vérrel fertőz! Vegyünk számításba otthon minden "veszélyes" dolgot amivel vért érinthetünk vérrel és ezek figyelembevételével éljünk. Az természetes, ha vérzik bármelyik testrészünk, akkor azzal nem érintkezünk senkivel, mert ki tudja, nem-e van valami olyan "láthatatlan" hámsérülés, ami bejáratot jelenthet a "férgeknek". Otthon mi is számít veszélyes üzemnek? A közös borotva, a közös fogkefe, a közös körömvágóolló, a kések, az eltörött üvegek, szóval minden ami alattomosan elvághatja a bőrünket és vért csalhat a felszínre. Persze normál esetben ki használ közös borotvát, vagy fogkefét? De véletlenek azért mindig vannak. Mindig tartsuk szemünk előtt, hogy a bőrünk alatt veszélyes anyag lapul, de amíg ott van addig baj nem lehet. Sokszor észre sem vesszük, hogy az újainkon a körmünk felett kis seb jelentkezik, vagy az ajkunk kiszárad, felreped és vérzik, de ezek mind mind potenciális veszélyt jelentenek. Szerencsére a vírus a "szabad levegőn" gyorsan elpusztul ezért tényleg csak szinte a vér-vérrel való érintkezésére korlátozódik a fertőződés veszélye. Mindig járjunk nyitott szemmel, de ne reszkessünk, mert ha a szabályokat betartjuk, ami igazából nem nehéz, akkor nem lehet baj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése