HEPATITIS C

A Hepatitis C egy olyan vírus, amely évekig képes észrevétlenül bujkálni az emberi szervezetben. Ez a vírus csak vérrel fertőz. A leggyakoribb fertőződési módok: műtéti beavatkozás, szakszerűtlen tetoválás vagy testékszer felhelyezés és minden olyan szituáció, ahol két ember vére találkozhat.
Én újszülött koromban kaptam vért, ami fertőzött volt. A Pegintron kezelést javasolta az orvosom, ami 48 héten át tart. ez úton szeretnék betegtársaimnak segíteni azzal, hogy az egy év alatt átélt élményeket, tapasztalat formájában megosztom veletek. Nem vagyok orvos, így semmit se vegyetek teljesen komolyan tőlem, ezek csak az én tapasztalataim....

2012. február 27., hétfő

Előny a vírusoknál

Megérkezett a 12. heti vírusszámlálás eredménye. A többszázezres értékről csökkent ugyan a kezelés hatására a vírusszám, de nullára sajnos még nem csökkent le. Egy egységnyi vérmintában még 25 nyavajás kis féreg lakik. Ez relatív siker, de nagyon bízok benne, hogy a következő, a 24. heti vírusszámlálás alkalmával, már egy nagy nullát mutat az eredmény. Azért mégis csak siker ez a mostani eredmény, mert a májenzim értékeim, teljesen normálisak, akár csak egy egészséges embernél, ráadásul a többi laboreredményem se rontotta le annyira a szer, hogy korlátozni kellett volna annak a bevitelét. Magyarán a már megszokott dózisban adhatom tovább a vírusok ellen be a gyógyszert, ami sikerre vezethet.
Az izületeimet egyre inkább igénybeveszi a dolog, és a bőröm is egyre szárazabb. Újabb kérdéseket vet fel bennem a szájhigénia. Nem csak a bőröm, a szám is száraz....Remélem, hogy erre nem mennek rá a fogaim. Sokszor öblögetek és igyekszek majd egy spéci ínyvédő fogkrémet is beszerezni!

2012. február 17., péntek

Újra itt

Hosszú idő után újra jelentkezem. Bővel túl vagyok a 12. héten, sőt néhány perce már a 15. adagot adtam be. Izgatottan várom a vírusszámlálás eredményét, de arra legkevesebb egy hetet várni kell. Akkor egyek a szokásos havi kontrollra.
A tüneteim változatlanok. A szuri beadása után olyan 10-12 órával elkezdőik hidegrázás, és a depis tünetek is fokozottabbak.
Mostanában igen száraz a bőröm, ami sok kellemetlenséggel jár. Az apróbb sebek is nehezebben gyógyulnak, szóval vigyáznom kell, nehogy megvágjam magam....
Aztán néhány apró sebecske, vagy inkább hólyagocska jelentkezett számba is, ami kellemetlen és nehezen is gyógyul.
Aztán az ízületeim is fájnak itt, ott, de erről majd legközelebb.